Aitona converteix la tradicional Paella Popular en un homenatge a la fruita dolça i a la pagesia PDF Imprimeix Correu electrònic

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el president de la Diputació de Lleida han estat avui divendres els convidats d’honor a la 31a edició d’aquest icònic acte de Sant Antolí. Durant la celebració de la paella, Rosa Pujol ha posat en valor els productes de proximitat i ha mostrat el suport i la col·laboració unànimes de tot el poble d’Aitona davant la crisi i l’abús dels preus de la fruita que pateix el sector de la pagesia.

 

6483f0ab-2883-4ef3-b27b-d85f4f60c5e2


Avui divendres 1 de setembre, Aitona ha arribat a l’equador de la Festa Major de Sant Antolí d’aquest 2017. I ho ha fet, entre d’altres, amb l’organització de la tradicional Paella Popular, que enguany ha arribat a la seva 31a edició.

 

Més d’un miler de veïns i veïnes han participat aquest migdia al Pavelló Poliesportiu d’un dels actes més emblemàtics de la festivitat i que enguany ha estat presidit pel Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, i el president de la Diputació de Lleida, Jordi Reñé. L'acte, que ha esdevingut un any més un èxit de participació, ha permès als veïns i veïnes gaudir d’una suculenta i deliciosa ració d’arròs feta en una paella gegant a càrrec de cuineres, cuiners i voluntaris.

 

Un sentit homenatge a la tasca dels pagesos de les Terres de Lleida


L’Ajuntament d’Aitona ha volgut convertir enguany la Paella Popular en un sincer acte de suport als pagesos aitonencs i del conjunt del territori davant la crisi i l’abús dels preus de la fruita que pateix de forma reiterada el sector. Per tot plegat, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha apel·lat durant el tradicional discurs abans dels postres a “plantar cara i lluitar contra allò que, a ulls de tothom, és un greuge evident i una situació insostenible que posa en seriós risc el futur del territori i el benestar de tantes i tantes persones que de forma honrada, treballadora i professional dediquen tot el seu esforç i ànima per ajudar a tirar endavant Aitona, les Terres de Lleida i el país sencer”.

 

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que “des d’Aitona m’agradaria avui brindar el nostre humil homenatge a la pagesia. Sapigueu que estem al vostre costat, que les vostres reivindicacions són les nostres i que les vostres lluites també les compartim. I sapigueu, finalment, que a Aitona sempre hi trobareu l’escalf, el reconeixement i la col·laboració que us mereixeu i us guanyeu dia a dia amb la vostra feina incansable".

 

El Senyor Postu també se suma a l’homenatge a la pagesia lleidatana


El Senyor Postu, el cèlebre personatge mediàtic, anònim i viral que revoluciona les xarxes socials amb el seu humor sarcàstic i que promou la idiosincràsia i les senyes d’identitat de les Terres de Lleida, s’ha convertit en la gran novetat de la jornada en aparèixer per sorpresa al Pavelló Poliesportiu d’Aitona per conduir un acte lúdic i simbòlic en favor de la promoció del consum de la fruita lleidatana i de la tasca que duu a terme la pagesia lleidatana. En aquest sentit, ha convidat tots els assistents a sumar-se al #fruitadelleidachallenge; una campanya solidària iniciada l’any 2014 i a través de la qual els participants es fotografien menjant fruita de proximitat.

 

f8fa5357-e0c3-452f-8843-b73047b3210a

 

La iniciativa ha estat tot un èxit i els veïns i veïnes han pogut ser partícips directes d’aquest original repte durant el qual s’han consumit fins a 500 quilos de fruita dolça; entre aquesta, nectarines i paraguaios procedents de les vinyes aitonenques.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.