L’aitonenc Johnny Espax presenta l’exposició ‘Mirades’ PDF Imprimeix Correu electrònic

La mostra, que es podrà visitar fins el mes de setembre, s’integra dins els actes de celebració del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

DSC_0104


L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va inaugurar dimecres 28 de juny a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) l’exposició ‘Mirades’, del pintor aitonenc Johnny Espax. La mostra es podrà veure fins a l’11 de setembre a la Sala Montsuar i s’integra dins dels actes de celebració del 75è aniversari de l’IEI.

 

La mostra està formada per gravats i pintures a l’oli fruit de la tasca d’aquest artista estretament vinculat al territori i especialment a Aitona, tal com ha recordat en la seva intervenció Rosa Pujol, que ha afegit que estem davant “un pintor en contínua evolució, amb una capacitat única per evocar al detall i amb un realisme immaculat la realitat del dia a dia, de les persones i de la societat que ens envolta”, motiu pel qual ha definit Espax com “un virtuós capaç d’emocionar com pocs a través de l’art i un ambaixador de luxe de la nostra terra”.

 

DSC_0084


Per la seva banda, Expax s’ha definit com un home “de poques paraules” i ha admès que “probablement” aquesta sigui la seva darrera exposició. Sobre aquesta mostra, el pintor ha precisat que ha après a descobrir la bellesa en la natura i en les persones, però també en coses “com ara la xatarra”.

 

DSC_0085

 

Joan Ramon ‘Johnny’ Espax és un dels artistes pictòrics vius de més renom i reconeixement de les comarques lleidatanes gràcies a la precisió de la seva pintura realista. Nascut l'any 1949 a Aitona, va començar a pintar quan només tenia 14 anys i residia a Barcelona. Als 18 anys ja va aconseguir quedar finalista en un concurs de pintura a Marbella i als 20 va exposar les seves obres per primera vegada a l'Expo Art. Pocs anys després, però, es va traslladar a viure a Aitona i durant molts anys la pintura va quedar en un segon pla, absorbit per la seva feina en una empresa elèctrica. Però amb motiu del I Concurs de Pintura Ràpida d'Aitona va tornar a agafar el pinzell i des d’aleshores va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura, participant en desenes de certàmens d'arreu del país. Ha exposat a galeries d'Espanya i Europa i ha aconseguit primers premis i mencions d'honor en diferents certàmens.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.