Aitona acull el concert de cloenda del cicle Segrià Corals PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Aitona serà la seu el proper diumenge del concert de cloenda del cicle Segrià Corals, que comptarà amb representació de fins a vint prestigioses corals de la comarca. La Golden Big Band i la Banda Roig Tardà delectaran el públic amb un recital musical de gran qualitat.

 

Segria_Corals_1


Aitona sempre ha cregut fermament en el paper vertebrador i cohesionador de l’art i la cultura. Des de fa anys, la música, el ball i les exposicions han estat protagonistes habituals del calendari anual d’activitats del municipi. A fi de seguir aprofundint en aquesta aposta, el govern d’Aitona ha fet molts esforços durant els últims mesos per tal de fer possible la celebració al nostre poble del concert de cloenda de la novena edició del cicle Segrià Corals, un dels esdeveniments culturals amb més ressò i trajectòria de la comarca.

 

Finalment, l’intens treball realitzat ha donat els seus fruits i el proper diumenge 1 de desembre Aitona serà el lloc de realització de l’acte de cloenda del cicle de concerts que ha aplegat i portat per nombrosos pobles fins a vint prestigioses corals vingudes d’arreu del Segrià, la qual cosa és motiu d’autèntic orgull per a tots els aitonencs i aitonenques. Com no podia ser d’una altra manera, l’acte comptarà amb un recital musical de gran qualitat, que anirà a càrrec de la Banda Roig Tardà i la Golden Big Band. De ben segur que la bellesa del seu repertori no deixarà indiferent  ni els melòmans més experts. En aquest sentit, des de l’Ajuntament convidem a tots els veïns i veïnes del municipi a assistir a aquest magnífic concert i a participar en el que probablement es convertirà en un dels espectacles artístics més destacats de l’any al nostre municipi.

 

 
Fruiturisme dóna el tret de sortida a les Rutes de tardor PDF Imprimeix Correu electrònic

 

A fi de seguir consolidant la fruita dolça com a reclam turístic del municipi, l’Ajuntament ha inaugurat un nou cicle de visites als camps del municipi que té per objectiu esdevenir l’equivalent en temps de tardor a la Ruta de l’arbre florit.

 

Rutes_tardor1_1


Fruiturisme segueix treballant en la consolidació del patrimoni fructícola i la bellesa paisatgística del municipi com a motiu d’atracció turística. En aquest sentit, el passat dimarts 12 de novembre l’Ajuntament va donar el tret de sortida a les Rutes de tardor, una nova modalitat de visites als camps fruiters d’Aitona que se suma a la popular Ruta de l’arbre florit inaugurada l’any passat, que des de la seva obertura ja ha portat al municipi nombrosos alumnes de secundària de diferents escoles i un grup de sèniors de la Universitat de Lleida.

 

Rutes_tardor1_2

 

Les Rutes de tardor neixen amb l’objectiu d’esdevenir el complement i contrapunt idoni per a la Ruta de l’arbre florit, ja que ofereixen la immersió del visitant en un paisatge completament diferent, amb la fulla de l’arbre fruiter encara verda. Tot i tenir com a escenari uns camps molt menys colorits, les Rutes de tardor constitueixen igualment una vivència única per als sentits, ja que permeten penetrar i viure des de dins l’inici del procés natural que desemboca en la floració dels arbres i la recollida de la fruita.

 

Rutes_tardor1_3

 

Acompanyats d’un pagès expert i experimentat en conreu i recollida de fruita, una cinquantena de nens i nenes de 1er d’ESO de l’escola Mare de Déu del Carme van desplaçar-se fins al nostre municipi per tal de gaudir del que sens dubte va ser una experiència visual i sensorial molt especial. A banda de passejar pels camps del municipi, els alumnes van tenir l’oportunitat de tocar i veure de ben a prop els arbres fruiters mentre atenien les explicacions del seu guia, que els va ajudar a comprendre els elements més importants del conreu de la fruita. La visita es va prolongar durant una hora llarga i va deixar els nens i nenes força sorpresos.

 

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a l’equip directiu i professorat de l’escola Mare de Déu del Carme per haver participat en aquesta edició pilot de les Rutes de tardor. La voluntat dels responsables de Fruiturisme és que, lluny de constituir un fet aïllat, les visites als camp d’Aitona en temps de tardor esdevinguin part estable de l’oferta regular d’activitats organitzades des de l’Ajuntament per al foment del coneixement del patrimoni de la nostra vila, consolidant-se poc a poc com a complement a la Ruta de l’arbre florit, que té lloc a la primavera.

 
Tret de sortida amb èxit a les activitats per a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La nombrosa participació en ambdues activitats denota la bona acollida que han tingut aquestes propostes, que s’emmarquen en el programa d’activitats 2013-14 de l’Ajuntament d’Aitona.

 

Gent_gran_Tallermemoria1

 

Gent_gran_caminada1


La temporada d’activitats culturals i esportives del municipi ha començat amb pas ferm. Un any més, els tallers i cursos oferts des de l’Ajuntament han rebut una bona acollida i han despertat l’interès dels aitonencs i aitonenques. I com no podia ser d’una altra manera, l’agenda 2013-14 posa molt d’èmfasi en la varietat i en la necessitat de cobrir les demandes dels diferents grups d’edat del poble, molt especialment les de la gent gran i les dels més joves, dos col·lectius per a qui l’existència d’un oci de qualitat i de proximitat és quelcom imprescindible. Pel que fa a la gent gran, l’oferta 2013-14 focalitza els seus esforços, molt especialment, en la salut. Sense anar més lluny, aquesta setmana mateix han arrencat dues activitats dirigides a la millora de l’estat físic i la cura del cos que han tingut un gran èxit d’assistència.

 

D’una banda, han començat les sessions del programa d’entrenador personal, que en aquest  primer dia va aplegar una vintena de persones, totes elles dones. El punt de trobada va ser l’espai lúdic per a la gent gran, on hi ha un circuit de salut a l'aire lliure constituït per diferents mòduls d'activitats, el recorregut del qual permet treballar les facultats físiques i sensorials amb exercicis que tenen com a objectiu millorar la coordinació i la forma física. L’entrenador personal va guiar en tot moment la sessió, que es va composar de dues parts: la primera, consistent en exercicis i estiraments; i la segona, en una caminada pels entorns del poble. Aquesta activitat es realitzarà tots els dimecres de 17h a 18h fins el mes d’abril i, probablement, es crearan dos grups per tal d’adaptar adequadament els exercicis al nivell dels participants. Com a detall curiós, apuntar que alguna de les rutes que es realitzaran al llarg dels propers mesos serà un recorregut relacionat amb el projecte Fruiturisme.

 

Gent_gran_caminada2

 

D’altra banda, dijous al matí va tenir lloc la primera sessió del taller de jocs amb l’ordinador, que té per objectiu ajudar les persones grans a estimular i mantenir activa la seva memòria. Dirigits per una psicòloga experta  i valent-se de les noves tecnologies, una cinquantena de persones van realitzar tota mena de jocs que, a més de fer-los passar una bona estona, els van permetre activar i fer treballar la ment durant una bona estona. En acabar la sessió, tots els participants van abandonar la Biblioteca molt satisfets i amb ganes d’assistir a les properes sessions, que tindran lloc els dijous al matí entre les 10 i les 12.

 

Gent_gran_Tallermemoria2

 

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a tots els participants d’ambdues activitats per la seva motivació i predisposició. Així mateix, s’encoratja tothom a repetir la setmana vinent i seguir implicant-se en l’oferta lúdica del municipi.

 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 230 de 271
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.