Arrenquen les activitats de primavera de Fruiturisme amb el Japó com a protagonista PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Enguany el fil conductor de les activitats és el vincle entre la flor d’Aitona i la flor del Japó. Les activitats comptaran amb la presència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Cònsol General del Japó a Barcelona, que inauguraran l’exposició “La primavera del Japó a Aitona”.

 

Imatge_activitats_mar_fruiturisme_Pgina_1


Un any més, amb l’arribada de la primavera els arbres fruiters d’Aitona floreixen, dibuixant un bell paisatge que forma part del patrimoni del nostre poble. En tant que element característic i segell indentificatiu d’Aitona, l’Ajuntament té previst continuar organitzant, un any més, activitats de promoció del món de la fruita dolça en el marc del projecte Fruiturisme. En aquest sentit, ja s’està preparant una nova edició de la Ruta de l’Arbre Florit, visites guiades a escolars i persones d’arreu de Catalunya pels camps fruiters del nostre terme municipal.

 

No obstant, enguany l’equip de govern municipal vol celebrar la floració dels arbres fruiters d’una manera molt especial. Seguint amb l’aposta d’anar potenciant i incrementant poc a poc les activitats i l’oferta cultural al voltant de la fruita dolça, Fruiturisme ha organitzat de cara al proper cap de setmana un seguit d’activitats amb un fil conductor novedós i sense precedents: el vincle entre la flor d’Aitona i la flor del Japó, un país on la fruita és venerada i l’arribada de la primavera és motiu de festa i celebració.

 

L’objectiu d’aquestes activitats és posar en relleu les similituds i diferències entre ambdues flors, però sobretot, i de manera molt especial, donar a conèixer una cultura en què la flor i la fruita constitueixen símbols gairebé de culte. Ja es tracti d’arbres fruiters, bonsais o herbes per a infusions, els japonesos professen una autèntica veneració per tot allò que prové de la natura i ho reben com si d’un regal es tractés.

 

Donat el caràcter internacional de l’aposta, les activitats comptaran amb la participació de Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, i de Takashi Fuchigami, Cònsol General del Japó a Barcelona, que inauguraran l’exposició “La primavera del Japó a Aitona” el diumenge 16 a les 12 del migdia.

 

En tant que projecte amb vocació de promoció i difusió de la cultura de la fruita, Fruiturisme també comparteix aquest esperit de respecte i posada en valor de la fruita i, per extensió, de la naturalesa. És per això que les exposicions i tallers que tindran lloc al llarg dels propers dies són entesos com a part integrant de la filosofia de Fruiturisme de seguir consolidant la flor i la fruita dolça com a reclams turístics d’Aitona i les terres de Lleida.

 LogoPDF Descarrega't el programa d'activitats

 
Xavier Sala i Martin, al Teatre Principal de Lleida PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Les assemblees territorials de Lleida i Segrià de l'ANC i Òmnium Cultural de Lleida organitzen la conferència

 

Xavier_Sala

 

El proper divendres el Teatre Principal de Lleida acollirà la conferència "És l'hora dels adéus" a càrrec de l'economista de la Universitat de Columbia (Nova York). Es tracta d'un acte organitzat conjuntament per les dues entitats -Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural- i que pretén seguir fent pedagogia sobre els avantatges d'assolir un estat independent per a Catalunya.

 

La conferència començarà a les 19:30h d'aquest divendres 14 de març i s'espera que el Teatre Principal de Lleida quedi petit per escoltar com un dels economistes més reputats i prestigiosos del món, Xavier Sala i Martin, parla sobre el procés que està vivint Catalunya.


 
Manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Un any més, el dia 8 de març les dones de tot el món sortim al carrer per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta commemoració centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere

 

8_de_mar_Dona

 

Perquè malauradament, a les nostres societats encara s'hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per fer efectiva la igualtat de gènere.

 

Això ens obliga a pensar en la implicació de tota la societat -homes i dones- per tal de fer-nos partícips i protagonistes del trencament d'estereotips que ha de dur a un canvi d'actitud de la societat, el canvi de mentalitat col•lectiu imprescindible per avançar plegats en aquest gran repte col•lectiu. 

 

També és moment de recordar les grans fites en la consecució dels drets civils, polítics i socials de les dones, moments clau com l'adquisició del dret al vot - important avenç del qual s'han complert 80 anys -, el dret a l'accés a l'educació superior, el dret a la lliure disposició dels propis béns, l'aprovació d'instruments legals més recents, com la Ley Orgánica para la Igualdad efectiva entre Mujeres y Hombres, la Ley Integral contra la Violencia de Género, o la Llei catalana del Dret de les Dones a eradicar la Violència Masclista.

 

Però al costat d'aquestes fites ara també cal alçar la veu i denunciar com, altres marcs legals referents al nostre país, queden afectats per tot tipus de reformes que desgraciadament no es situen en la lògica d' ampliar els drets de les dones o bé la igualtat efectiva amb els homes. Aquí podem destacar la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, que amenaça clarament la funció que han desenvolupat els ajuntaments democràtics alhora de donar respostes a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes des de la proximitat. Aquest és el cas de les polítiques i serveis municipals adreçats a la promoció de les dones o bé a l'atenció de les víctimes de violència masclista, la continuïtat dels quals queda compromesa i qüestionada. I el cas més actual i flagrant, sens dubte és la Reforma del Govern de l'Estat pel que fa a la Llei de Salut sexual i reproductiva vigent des del 2010, que suposa un atac directe a la llibertat de les dones i al dret a decidir sobre el seu propi cos. 

 

Per tot plegat, hem de recordar que garantir la igualtat d'oportunitats per totes les dones, és avançar cap a una societat més democràtica, és afavorir el benestar i el desenvolupament humà, és promoure un nou model social situant les persones en el centre de les estratègies i les actuacions. I aquesta ha de ser una de les finalitats del compromís global de les administracions locals sempre al costat de les dones i de les organitzacions que defensen i reivindiquen el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret. 

 

Aquest és el gran repte que tenim al davant, i l'hem assolir amb la col•laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes de la nostra ciutat, perquè només així podrem fer-ho realitat.

 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 228 de 280
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.