Batukada oberta a tots els públics PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Es tracta d'una iniciativa organitzada conjuntament amb l'Aula Municipal de Música d'Aitona

 

Batukada_fnl

 

La sala d'actes de l'escola Francesc Feliu es convertirà el proper divendres en la seu de la primera sessió de Batukada oberta a tot el poble. L'Ajuntament i l'Aula Municipal de Música d'Aitona animen a tothom i, en especial, als joves del poble a participar d'aquesta iniciativa gratuïta que té voluntat de repetir-se un parell de vegades al mes. La finalitat dels organitzadors és promoure una activitat que agrupa ritme, moviment i música al mateix temps, i no requereix de tenir coneixements musicals previs, tan sols ganes d'aprendre i de passar-ho bé.

 

Es prega que tot aquell que hi estigui interessat ompli el formulari que trobarà en aquest enllaç.

 
Màgica Nit de Reis PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Aitona rep a Ses Majestats els tres Reis d'Orient enmig d'una gran expectació i nervis

 

Reis9

 

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient van arribar a Aitona carregats de regals i amb ganes de repartir alegria, sobretot, entre els més petits. El carrers ja es trobaven plens de gent quan un seguit de carruatges i carrosses van entrar a Aitona amb els Reis, Meltxor, Gaspar i Baltassar, i els seus respectius patges.

 

Reis8

 

Reis7

 

Un cop acabada la cavalcada i haver llençat molts caramels van tenir lloc els parlaments. L'alcaldessa Rosa Pujol els va donar la benvinguda i les gràcies per un any més "venir de tant lluny i portar regals als veïns i veïnes del nostre poble". Seguidament, el Reis Mags van començar la seva feina, passar casa per casa, balcó per balcó, i intentar complir els desitjos de tots els nens i nenes d'Aitona.

 

Reis6

 

Des de l'Ajuntament s'agraeix a totes les persones que han ajudat i col•laborat, una vegada més, a què aquest dia tant especial s'hagi pogut celebrar amb èxit i el poble d'Aitona hagi pogut comptar de nou amb la màgica presència de Ses Majestats.

 

Reis4

 

Reis3

 

Reis2

 

Reis1


 
La família Ibars-Pallàs cedeix objectes procedents del jaciment de Gebut (Soses) al Museu de Lleida PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Un seguit d'objectes procedents del jaciment de Gebut, a Soses, han ingressat al Museu de Lleida gràcies a la cessió permanent que ha efectuat la família Ibars, establerta a Aitona des dels anys 30. Els materials, majoritàriament ceràmics, completaran el conjunt que ja posseeix el Museu de Lleida procedent de Gebut, i, amb ells, el coneixement sobre el jaciment i la història del seu descobriment

 

Donaci_museu_lleida_1

 

Els objectes cedits al Museu procedeixen de les excavacions dutes a terme entre el 1936 i el 1939 per Josep Ibars Serrate, en les quals hi va col•laborar el seu fill, Joan Ibars Solà, que aleshores tenia uns catorze anys i qui ara cedeix tot el material. Josep Ibars Serrate era un daurador de retaules i restaurador d'obres d'art. Era un apassionat de la història antiga del Baix Segre i d'aquí que fos un dels primers erudits locals en interessar-se pels jaciments arqueològics d'aquell entorn geogràfic. Acompanyat del rector de la parròquia d'Aitona, va constatar que al tossal de Gebut afloraven molts materials ceràmics i estructures, i d'aquí que Ibars iniciés els treballs arqueològics al jaciment, amb el vistiplau del director del Museu del Poble en aquells anys, Salvador Roca i Lletjós.

 

Donaci_museu_lleida_2

 

Un cop finalitzada la guerra i davant el nou panorama polític, la importància de les troballes efectuades van portar a Josep Ibars Serrate a contactar amb la delegació lleidatana del Servicio de Defensa del Patrimonio Artístico Nacional, llavors encapçalada per Josep Antoni Tarragó Pleyan. L'objectiu era mostrar el jaciment i lliurar el material arqueològic que el Sr. Ibars i el seu fill havien extret i, alhora, poder continuar treballant en el jaciment a l'empara de la institució. Els membres del SDPAN van visitar el jaciment i, després de contrastar la importància del jaciment i les potencialitats que oferia, van agafar el relleu d'Ibars en les excavacions, i van eludir el seu paper com a descobridor de Gebut El 1941 una part important dels objectes recuperats i restaurats per Josep Ibars van ser decomissats per aquella institució, iniciant així una col•lecció de materials ibèrics i romans que en el futur haurien de nodrir els fons de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

 

Donaci_museu_lleida_3

 

Durant 70 anys la família Ibars ha conservat els materials que no els van ser decomissats aleshores i un cop reparat el greuge i reconegut el mèrit i la bona feina feta al llarg d'anys de treball i cura, la família Ibars-Pallàs els lliura al Museu de Lleida, tancant una ferida moral que aquest afer va causar a la família i amb la voluntat de restituir-ne la memòria. Amb aquesta cessió es completa el conjunt de materials procedents de Gebut, i amb ells el coneixement que tenim sobre el jaciment i la història del seu descobriment.

 

Donaci_museu_lleida_4

 

El Museu de Lleida agraeix el gest de la família Ibars-Pallàs alhora que reconeix l'altíssim sentit de responsabilitat patrimonial que ha demostrat al llarg dels anys el Sr. Josep Ibars Serrate i el seu fill, el Sr. Joan Ibars Solà, conservant el conjunt de materials arqueològics i cedint-los al Museu de Lleida. El Museu conservarà la memòria de la història de la troballa i dels esforços humans pel manteniment de la col•lecció.


 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 228 de 274
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.