Te, bonsais i herbes fruitals, un viatge per la cultura tradicional japonesa PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Taller_te

 

A banda de les exitoses exposicions temàtiques que van ser inaugurades dissabte, aquest passat cap de setmana han tingut lloc altres activitats al voltant de la flor del Japó, com són el taller de bonsais i el taller de tes i herbes fruitals.


Aquest passat cap de setmana van arrencar les activitats de primavera de Fruiturisme, que enguany tenen com a fil conductor i denominador comú el vincle entre la flor d’Aitona i la flor del Japó, un país on la fruita és venerada i l’arribada de la primavera és motiu de festa i celebració. Entre les activitats que s’han dut a terme al llarg d’aquests darrers dies destaquen de forma especial el taller de bonsais i el taller de te japonès.

 

El taller de bonsais va tenir lloc el dissabte 15 i va consistir en una sessió de caràcter familiar en què pares i fills van tenir l’oportunitat d’endinsar-se plegats en l’enigmàtic món d’aquesta curiosa i tradicional pràctica japonesa. Es van abordar aspectes concrets de la cura dels bonsais, com ara la poda, però sense oblidar la vessant simbòlica d’aquests singulars arbres, que representen una de les manifestacions més particulars del culte que el país del sol naixent professa per la naturalesa.

 

Taller_bonsais1

 

 

Taller_bonsais2

 

Pel que fa al taller de te japonès, que es va dur a terme el dimarts 18, va constituir una autèntica experiència d’immersió en el fascinant món de les herbes fruitals, part central de la cultura patrimonial japonesa i objecte de veneració que encarna el vincle i el sentiment d’agraïment cap a la terra per totes les riqueses que ens ofereix. En el marc d’aquest taller els assistents van aprendre tota mena de curiositats, com ara la forma tradicional de preparar el te, els diferents usos de les herbes fruitals, les propietats i característiques del te i la flor d’on prové, etc. Així mateix, i per completar l’experiència, els participants van poder realitzar una cata de tes.

 

Taller_te2

 

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a totes les persones que van participar en ambdós tallers per la seva predisposició i implicació. Entre tots estem fent de la floració de l’arbre fruiter un moment clau i assenyalat dins del calendari cultural aitonenc, que de la mà de Fruiturisme va incorporant poc a poc noves activitats de difusió i promoció de la fruita dolça, autèntic segell identificatiu del poble.

 
Com orientar els fills en l’ús de les xarxes socials PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Un advocat va guiar els pares i mares assistents en aquesta matèria i va proposar solucions educatives per afrontar situacions determinades

 

Taller_fills_xarxes_socials

 

El passat divendres una vintena de pares i mares van participar del taller "Com educar els fills a la xarxa. Riscos i oportunitats", una sessió orientada a donar pautes i eines per educar els fills en l'àmbit de l'ús d'internet.

 

La jornada va ser conduïda per l'advocat Ramon Amo, qui va desgranar els mals hàbits més habituals dels joves a les xarxes socials i introduir fórmules d'afrontar l'educació dels fills un cop detectats les possibles males praxis d'internet.

 

Des de l'Ajuntament es dóna les gràcies per la bona resposta que ha rebut entre la població aitonenca la convocatòria d'aquest taller tot esperant poder seguir programant-ne de nous en un futur.

 
Aitona i Japó, units per la dolçor de la fruita PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El Conseller Josep Maria Pelegrí i el Cònsol del Japó a Barcelona inauguren l'exposició La primavera del Japó a Aitona en un acte sense precedents a Catalunya

 

JAPO_autoritats_arbres_flors_i_bossa_fruiturisme

 

Gran expectació aquest migdia a Aitona en l'obertura de les dues exposicions organitzades per l'Ajuntament d'Aitona i Fruiturisme en el marc de les activitats culturals organitzades durant aquest mes de març sota el títol La Flor de la Fruita Dolça a Aitona. Aquesta iniciativa ha representat un primer pas en relació als vincles i la col•laboració entre Aitona i Japó.

 

Les autoritats, després de signar al Llibre d'Honor, s'han dirigit a la Capella de Sant Gaietà, des d'allí, el Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha remarcat que "posar en valor la flor i el seu fruit com a reclam cultural i turístic és una iniciativa pionera", i valorat molt positivament el fet que "un municipi agrari com Aitona endegui un projecte ambiciós per buscar la seva pròpia identitat". El Conseller ha volgut ressaltar aquest patrimoni de què disposa Aitona, tot afegint que "cal que el poble valori i estigui molt orgullós del valor patrimonial que posseeix, de la seva fruita, dels seus camps, dels seus paisatges". Finalment, Pelegrí s'ha referit al pla que la Generalitat està implementant per incrementar les relacions amb el Japó i, en referència a Aitona, ha anunciat que poden arribar fruits en la vessant comercial entre Aitona i Japó donades les possibilitats d'exportació entre ambdós països.

 

JAPO_capella_sant_gaieta_Consol_parlant

 

Per la seva banda, Takashi Fushigami, cònsol del Japó a Aitona, ha felicitat Aitona pel seu projecte Fruiturisme, tot destacant-ne la seva singularitat i capacitat de projecció. Fushigami ha constatat els punts en comú de les cultures catalana i japonesa, afegint que els pobles d'Aitona i Japó estan units per la gastronomia i especialment pel préssec, una fruita que al Japó apareix en històries molt populars com el Momotaro -un conte que precisament s'explica als escolars quan visiten Aitona en el marc de la Ruta de l'Arbre Florit-.

 

L'alcaldessa Rosa Pujol, que ha obert l'acte, ha parlat sobre el valor del patrimoni cultural d'Aitona tot afirmant que "Estem potenciant el petit tresor que tenim a Aitona, la nostra fruita dolça", i ha dit que "Volem ser un referent, volem que Aitona sigui coneguda a nivell nacional i internacional", afegint que, "avui hem fet un pas important per fer-ho possible". També ha tingut paraules d'agraïment per a totes aquelles persones que han fet possible l'esdeveniment, i ha refermat l'alt potencial de la fruita dolça de les terres de Lleida com a producte de reclam internacional ja que "el món de la fruita dolça i la seva flor tenen unes peculiaritats universals que ens permetem actes com els d'avui i compartir projectes amb pobles de l'altre punta del món, com amb el Japó".

 

JAPO_consol_i_hereus_pubilles

 

Un cop acabats els parlaments s'ha pogut degustar coca de recapte amb fruita dolça d'Aitona.

 

Pel que fa a les exposicions pròpiament, en "La primavera del Japó a Aitona" s'hi veuen imatges espectaculars dels arbres fruiters, dels camps florits al Japó i dels seus paisatges primaverals, concretament de les zones de Yamanashi i Okayama. Les fotografies han estat cedides pel JNTO Tokyo Photo Library. I en la mostra "Bonsais fruiters amb flor de primavera" el visitant té l'oportunitat única i exclusiva de contemplar bonsais d'arbres fruiters amb flor, tractant-se així, d'una experiència sense precedents.

 

JAPO_Jordi_Can_Joan_

 

Les activitats programades a l'entorn de la flor i els vincles entre Japó i Aitona van començar dissabte a la tarda amb un taller familiar sobre la cura dels bonsais, i tindran el seu final el proper dimarts a la tarda amb un nou taller, en aquest cas, relacionat amb les herbes fruitals i el te japonès.

 

JAPO_consol_i_regidora_carratala

 

Conseller_Agricultura_Consul_Japo_alcaldessa_Aitona

 

 

 

 

 

 

 


 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 227 de 280
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.