L'Ajuntament organitzarà una exposició fotogràfica sobre el Dia de la Mona PDF Imprimeix Correu electrònic

Des de l'Ajuntament s'està preparant una exposició fotogràfica sobre el Dia de la Mona. És per això que es demana a totes les persones que disposin de fotografies amb una antiguitat mínima de 15 anys que les facin arribar a les oficines municipals.

 

Cartell_Dia_de_la_Mona_Pgina_1

 
El nostre tresor, la fruita dolça PDF Imprimeix Correu electrònic

per Rosa Pujol

 

Flors_arbres_escrit

 

La cultura forma part del nostre país i es mostra de diferent manera al llarg del territori. Cada racó de Catalunya manté les seves fortaleses, tradicions i formes d'expressar el seu valor afegit. A Aitona, en aquest petit poble del Segrià, ja fa dies que hem pres la determinació de posar en marxa un projecte innovador i ambiciós, Fruiturisme. Aprofitant i revaloritzant la nostra flor, la flor de la fruita dolça, hem endegat una iniciativa que ja té feta fer una primera i important part del camí. Des d'Aitona vam entendre que la bellesa dels camps florits és patrimoni cultural i que el procés de l'arbre fruiter, des de la seva floració fins a donar el fruit, és una evolució natural però que guarda la seva singularitat en el paisatge. I el seu protagonista final, el fruit, el préssec, ja sigui el paraguaio, la nectarina o la platerina, és un excel•lent producte de cara a generar noves oportunitats en sectors com la restauració, l'alimentació, el comerç o el turisme.

 

Tant és així, que el nostre poble lluita cada dia perquè el petit tresor que tenim entre mans, la fruita dolça, es converteixi en un veritable patrimoni gastronòmic i element diferenciador, i el nom d'Aitona ressoni tant a nivell nacional com internacional. Fruiturisme compta amb suports destacats com el de la Unió Europea a través del fons FEDER i el de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. També ja ha passat per exposicions de ressò mundial com la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid i el Saló Internacional del Turisme a Barcelona.

 

Amb la voluntat de seguir aprofundint en l'expansió internacional del projecte, l'Ajuntament d'Aitona ha establert contactes amb un país on la flor i la fruita és motiu de veneració i gairebé representen símbols de culte, estic parlant del Japó. Sense anar més lluny, el darrer cap de setmana hem inaugurat l'exposició La Primavera del Japó a Aitona, on hi trobem imatges espectaculars dels arbres fruiters, dels camps florits al Japó i dels seus paisatges primaverals, concretament de les zones de Yamanashi i Okayama. Les fotografies procedeixen del JNTO Tokyo Photo Library. I també hem obert una segona mostra, Bonsais fruiters amb flor de primavera, mitjançant la qual el visitant té l'oportunitat única i exclusiva de contemplar bonsais d'arbres fruiters amb flor, tractant-se així, d'una experiència sense precedents. Aquests actes han permès posar les bases d'uns vincles que treballarem perquè puguin anar més enllà del terreny emocional i visual, almenys aquesta és la nostra intenció i també la del Cònsol del Japó a Barcelona, qui ens va acompanyar el passat diumenge en aquests primers passos anomenats Aitona i Japó, units per la dolçor de la fruita.

 

Fruita_escrit

 

Posar en valor el cultiu de la fruita dolça i el seu producte final, resultat del sacrifici i treball del pagès, és la raó de ser del projecte Fruiturisme, Aitona amb molt de gust, i perquè els reptes es puguin assolir caldrà seguir teixint complicitats, locals, nacionals i internacionals. El nostre poble, decididament, vol anar més enllà i fer ús del nostre tresor per ensenyar-lo, compartir-lo i, naturalment, treure'n el màxim rendiment en benefici de la cultura, la gastronomia i l'economia catalanes.

 

Rosa Pujol

Alcaldessa d'Aitona

 
Millores tècniques i d’eficiència energètica a la planta potabilitzadora municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'equip de govern, a través d'una subvenció de la Diputació de Lleida, ampliarà la planta potabilitzadora i millorarà un conjunt de dèficits que presenten les instal•lacions actualment

 

Potabilitzadora1

 

L'Ajuntament ja ha iniciat els treballs a la planta potabilitzadora que permetran dotar les instal•lacions d'una unitat de control més avançada i eficient i optimitzar-ne les funcions de manteniment i reparació. Les obres inclouran el canvi de l'autòmat i també millores que afavoriran l'eficiència energètica de la planta, l'estalvi d'aigua i la preservació del medi ambient.

 

Actualment, cada cop que es realitza un cicle de neteja es llença un volum important d'aigua i requereix d'una despesa d'energia elèctrica excessiva en el seu bombament. A més, part de l'aigua llençada està clorada i significa un nou malbaratament, com també una repercussió negativa a nivell mediambiental.

 

L'actuació està prevista que finalitzi les properes setmanes i el seu cost l'assumirà la Diputació de Lleida en el marc de la línia d'ajuts als ens locals dins el Pla d'inversions per a la millora en la gestió de l'aigua d'ús públic.

 


 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 225 de 280
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.