Nova edició de la Ruta de l’Arbre Florit, que es consolida com a esdeveniment de referència PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Durant el mes de març Fruiturisme va organitzar una nova edició de la Ruta de l’Arbre Florit, que poc a poc s’està consolidant com una activitat pionera i de referència al nostre país en matèria de difusió de la cultura de la fruita entre els més petits.

 

Ruta_arbre_florit6


Una de les principals apostes de futur de l’Ajuntament d’Aitona en matèria de dinamització turística és la Ruta de l’Arbre Florit, que busca aprofitar la bellesa paisatgística dels camps quan els arbres fruiters es troben en fase de floració per tal d’atreure visitants interessats en conèixer el patrimoni cultural i agrícola aitonencs. En aquest sentit, l’any passat es va donar el tret de sortida a un programa de visites d’escoles de diferents indrets del país per tal d’educar els més petits en el coneixement de l’arbre fruiter i donar-los l’oportunitat d’entrar per un dia en el món de la fruita. La manca de precedents fan d’aquesta iniciativa un programa pioner en el nostre país, que té per objectiu erigir l’arbre florit en reclam turístic i acostar la fruita dolça als més petits.

 

Ruta_arbre_florit3

 

Ruta_arbre_florit1

 

Donat l’èxit de les visites organitzades l’any passat, enguany l’Ajuntament ha ampliat l’iniciativa, tot fent-la extensiva a nens i nenes d’educació infantil i incorporant nous tallers i espais en l’agenda. Entre 200 i 250 escolars de diversos centres de Lleida i Aitona van tenir l’oportunitat durant el mes de març de viure una experiència única de contacte i immersió en la cultura de la fruita. A fi de convertir les visites en una veritable vivència per als nens i nenes, des de Fruiturisme es va planificar un programa orientat no només a l’adquisició de coneixements, sinó sobretot a l’experimentació directa de sensacions. En aquest sentit, van predominar les activitats de caire vivencial i de contacte amb la fruita, com ara el passeig pels camps aitonencs, una autèntica explosió per als sentits dels nens, que van poder tocar, contemplar i olorar l’arbre fruiter en estat de floració i sentir-se pagesos per un dia al volant de diferents tipus de tractors; o la visita a una cooperativa fruitera, en què els infants van presenciar des de dins el procés de rebuda, classificació i condicionament de la fruita.

 

Ruta_arbre_florit2

 

Tampoc no hi van faltar els tallers didàctics i altres activitats de caràcter lúdic, que enguany es van dur a terme a la Capella de Sant Gaietà en el marc de l’exposició “La primavera del Japó a Aitona”. Entre d’altres coses, es va treballar la flor de l’arbre fruiter, la relació amb els bonsais i les varietats de la fruita dolça (nectarina, paraguaio, platerina), amb activitats específiques per als més petits, que van tenir com a fil conductor les peripècies de Momotaro, el nen préssec.

 

Ruta_arbre_florit7

 

Ruta_arbre_florit5

 

Ruta_arbre_florit4

 

La bona feina feta per tothom i el nou èxit de les visites encoratgen l’Ajuntament a treballar per tal que, amb el temps, la Ruta de l’Arbre Florit esdevingui una activitat estable i regular dins el calendari anual de Fruiturisme, tot contribuint a la difusió entre els més petits de l’arbre fruiter i alhora consolidant Aitona com un municipi capdavanter pel que fa al turisme de la fruita.

 

Ruta_arbre_florit8

 
Apunta't ja a la III Caminada Popular d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El proper 27 d'abril tindrà lloc una nova edició de la Caminada Popular d'Aitona, que enguany tornarà a destinar els seus beneficis al Centre d'Iniciatives Àngel Olaran. A fi de garantir la màxima participació de veïns i veïnes, s'han dissenyat tres rutes de dificultat i duració diferent, la qual cosa converteix la caminada en una activitat apta per a totes les edats i condició física. Per a més informació podeu adreçar-vos a les ofiines municipals o consultar el web http://caminadapopularaitona.blogspot.com.es/. Tothom hi està convidat.

 

LogoPDF Descarrega't el díptic i la  butlleta d'inscripció 

 
Fruiturisme al Saló Internacional del Turisme a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Les ametlles de l'empresa Adgaudium han representat Fruiturisme en l'edició d'enguany

 

FITC2

 

El Saló Internacional de Turisme a Catalunya (SITC), celebrat entre els dies 4 i 6 d'abril en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, va presentar les millors experiències turístiques que ofereixen les destinacions de proximitat en diferents àmbits com la gastronomia i l'enoturisme, el càmping o el turisme rural. També ha tingut especial rellevància l'oferta internacional, destacant els països asiàtics i del Mediterrani. La gastronomia, amb un espai amb degustacions, i el turisme 2.0 també han estat alguns dels protagonistes d'aquesta edició.

 

Aitona, en el marc del projecte Fruiturisme, enguany hi ha estat present amb una oferta d'ametlles de fabricació casolana de la mà de l'empresa familiar Ad Gaudium (adgaudium.com), fundada al 1939. Les tres germanes que actualment encapçalen el negoci han ofert durant tot el diumenge, en la secció de gastronomia i degustació de la Fira, els seus productes artesanals i d'alta qualitat. La família ha valorat molt positivament el fet de poder col•laborar amb Fruiturisme i poder representar la marca en un esdeveniment tant destacat com aquesta Fira de caire internacional.

 

Des de l'Ajuntament agraïm la bona predisposició de la família per participar en el projecte Fruiturisme, una iniciativa que segueix creixent amb l'objectiu d'impulsar la dinamització econòmica del Baix Segre.


 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 222 de 278
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.