L'Ajuntament ampliarà el nombre de nínxols del cementiri PDF Imprimeix Correu electrònic

Amb aquesta ampliació els veïns podran adquirir blocs de 3 nínxols.

 

 

Cartell_nnxols

 

Plnol_nnxols

 
L’Ajuntament congela els impostos i rebaixa algunes taxes PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El govern municipal aprova una mesura per afavorir les cases de temporers. Ara podran acollir-se a una tarifa d'aigua més econòmica durant el segon semestre de l'any

 

Grfic_evoluci_residus

 

La política de l'Ajuntament és no incrementar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes d'Aitona tal com ha quedat demostrat amb l'aprovació de les darreres ordenances fiscals. N'és un clar exemple la congelació de l'Impost sobre Béns i Immobles (IBI), l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l'Impost sobre Construccions, Instal•lacions i Obres (ICIO), o la congelació també de taxes destacades com la de clavegueram, festa major, escombraries o conservació del cementiri.

 

Un de les novetats i canvis més importants que s'aplicarà en el 2014 fa referència al tarifat de l'aigua. A partir de l'any vinent tots aquells veïns que disposin de cases de temporers podran acollir-se a la tarifa industrial –més econòmica- durant el segon semestre de l'any. Es tracta d'una mesura justa i idònia per a municipis com el nostre en què l'agricultura és un dels motors fonamentals de la vida econòmica.

 

L'alcaldessa Rosa Pujol valora que "és moment d'aconseguir resultats i fer més amb menys recursos. La nostra política des que vam assumir l'alcaldia ha estat la de no pujar impostos i la de rebaixar tots aquells que es pugui i, fins ara, ho hem complert."

 

Grfic_evoluci_taxes_municipals

 

Altres reduccions que entraran en vigor al 2014 són la de l'Aula de Música i la de gestió de residus (escombraries) per a activitats no tarifades. En aquest darrer cas, s'ha revisat l'ordenança fiscal de tal forma que en els casos d'activitats que no generin un gran volum de residus (aquelles que no siguin supermercats, carnisseries, pastisseries, botigues de verdures, peixateries, tallers mecànics, cooperatives, SATS, bars, restaurants i pubs) la taxa passa de 120€ a 70€.

 

En termes generals, les ordenances fiscals 2014 mantenen una línia similar a les anteriors i es reforça la idea que el govern municipal prioritza no apujar impostos i rebaixar algunes taxes per davant de qualsevol afany recaptatori.

 
Bona participació en dues activitats adreçades als joves PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Es duen a terme dues activitats previstes al Pla Local de Joventut 2013 i que tenen el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat

 

Activitats_PLJ_1

 

Aquests darrers dies s'han celebrat dues activitats dirigides als joves del nostre poble i que han rebut una bona acollida. D'una banda, el passat divendres 18 d'octubre al vespre va tenir lloc a la biblioteca municipal una xerrada d'orientació professional i sobre les oportunitats d'estudiar o treballar fora del país. Durant la trobada els mateixos joves van poder exposar els seus punts de vista i explicar les seves experiències mentre la tècnica de joventut assistent resolia dubtes i intentava comunicar pedagògicament tot allò en relació a la mobilitat europea.

 

Activitats_PLJ2

 

I d'altra banda, l'endemà, a les 18h al Col•legi Públic Francesc Feliu, va celebrar-se un taller de cuina jove, en aquest cas, centrat en l'elaboració de cup cake. Aquesta activitat, emmarcada dins els tallers d'experiències professionals, va comptar amb la intervenció de dos joves estudiants de cuina que van delectar els assistents amb la confecció de 7 cup cakes de diferents colors, textures i sabors. Els joves presents van aprendre a elaborar la pròpia pasta del pastisset o magdalena i a preparar la cobertura amb ingredients i acabats segons les seves preferències. La jornada va acabar amb una divertida degustació.

 

Activitats_PLJ_3

 


 
<< Inicia < Anterior 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Següent > Final >>

Pàgina 217 de 256
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.