Aitona commemora la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat PDF Imprimeix Correu electrònic

Les Germanetes dels Ancians Desemparats reten un sentit homenatge a la patrona de Catalunya en el dia del seu sant.

 

67c29d2c-7180-454c-8162-be3182e4807a


La capella de la residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats ha acollit avui dijous 27 d’abril al matí, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, un acte de commemoració en homenatge a la patrona i símbol de Catalunya.

 

L’acte solemne ha estat presidit per la Mare Superiora i les germanes de la Congregació, i també hi han pres part veïns i veïnes de la vila, les pubilles i hereus infantils, alumnes de l’Escola Francesc Feliu i regidors i regidores en representació de l’Ajuntament d’Aitona.

 

6e1eba61-f53e-4fe7-a216-53cac66ae222

 

La regidora Imma Benages ha aprofitat els parlaments per dedicar unes paraules d’agraïment a les Germanetes dels Ancians Desemparats i ha assegurat que “estic convençuda que la nostra Mare de Déu de Montserrat, avui més que mai, se sent plenament orgullosa i ufana de veure la fe, la tendresa, la fortalesa i la capacitat d'estimar que demostreu dia a dia totes les dones que formeu part i que han passat per aquesta admirable Congregació”.

 

093e5970-dd55-4cdc-9468-de2bf9552843

 

En aquesta línia, Benages afirma que “les germanetes sou un actiu essencial del nostre poble i veritables testimonis diaris d'amor, dedicació, solidaritat i compromís. Sou una petita llum en la foscor. Tal com ho era i ho segueix sent encara a dia d’avui, per a moltes persones, la Mare de Déu de Montserrat”.

 
L'Ajuntament d'Aitona posa en marxa un pla de millores dels camins municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Amb una inversió estimada de 150.000 euros, aquesta actuació permetrà dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població. Podeu descarregar el díptic informatiu en aquest enllaç.

 

Captura_de_pantalla_2017-04-26_a_las_10.07.34


L'Ajuntament d'Aitona ha endegat un pla per a la millora i posada a punt de la xarxa de camins municipals. D'aquesta manera, en els propers mesos es duran a terme diversos treballs d'arranjament i adequació de diversos camins del poble que suposaran un salt qualitatiu important quant a mobilitat i cohesió territorial. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, destaca que "el pla de millores dels camins municipals representa l’aposta més gran pel manteniment i la millora de camins que es duu a terme a Aitona en molts anys i, en aquest sentit, vol ser un dels projectes estratègics d'aquest 2017".

 

Quant a la inversió estimada prevista inicialment, de 150.000 euros, Pujol assegura que "aquesta partida tan important no hauria estat possible sense la reducció de l’endeutament assolida al llarg dels darrers anys".

 

Al marge de realitzar tasques de manteniment, el pla de millores inclou la construcció de noves cunetes -malmeses pel pas del temps- i la neteja de les existents. Amb aquesta actuació de cura i millora dels camins municipals, l'Ajuntament d'Aitona posa novament de manifest el seu compromís amb el desenvolupament i potenciació de l'agricultura i l'activitat rural, un dels principals motors econòmics del poble. L'objectiu, doncs, no és només donar un aspecte més cuidat al poble, sinó també oferir les millors infraestructures i connexions als agricultors i professionals que treballen al camp aitonenc, així com als veïns i veïnes que hi resideixen.

 

A més, l'Ajuntament ha editat un díptic informatiu detallant aquest pla de millores dels camins municipals i demanant la col·laboració i comprensió dels veïns per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar. El consistori també ha difós un seguit de recomanacions per a garantir un bon manteniment i conservació dels camins municipals. Per a més informació, podeu descarregar el document clicant aquest enllaç.

 
L'aitonenc Jordi Cornadó rep el reconeixement dels Mossos d'Esquadra en el Dia de les Esquadres 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El jove, amb l'ajuda de dos agents del cos policial, va salvar miraculosament la vida d'un nen que havia caigut al riu Segre.


En un acte que va tenir lloc a la nau central de la Seu Vella de Lleida, Jordi Cornadó va rebre el passat dilluns 24 d'abril el reconeixement per part dels Mossos d'Esquadra durant la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Ponent. D'aquesta manera, el jove aitonenc va ser condecorat després de contribuir de forma destacada en el rescat d'un nen de sis anys que va caure al riu Segre a mitjans de l'any 2016. El segon tinent d'alcalde d'Aitona, Miquel Bosch, també va assistir a la cerimònia en la qual es va premiar l'heroica intervenció d'aquest veí del municipi.

 

El Dia de les Esquadres de la Regió Policial Ponent va servir també per condecorar un total de 162 agents dels diferents cossos i 12 ciutadans més; els Mossos d'Esquadra fan aquest reconeixement públic a membres policials, entitats o persones de la societat civil que han realitzat actuacions meritòries més enllà de les seves obligacions professionals i han contribuït de manera significativa a l'hora de garantir la seguretat del territori català.

 

L'Ajuntament d'Aitona felicita en Jordi Cornadó per la seva ràpida i eficaç actuació, ja que la seva intervenció -alertant ràpidament al servei d'emergències, evitant que el petit fos arrossegat encara més pel corrent i col·laborant en les tasques de rescat amb els agents-, va evitar una tragèdia a la població.

 

IMG_9947

 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 11 de 238
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.