El Pare Abat inaugura i beneeix una escultura de Santa Teresa de Jesús Jornet a Montserrat PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest conjunt escultòric és una iniciativa de l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari de la Santa.

 

_MG_3883


Més de 150 persones van assistir diumenge a la benedicció del conjunt escultòric de Santa Teresa de Jesús Jornet que recentment s’ha instal·lat al Camí de Sant Miquel de Montserrat. Aquesta acció ha estat promoguda per l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari del naixement de la santa aitonenca, que d’ara endavant tindrà un espai privilegiat a l’Abadia de Montserrat.

 

La jornada es va iniciar amb una missa conventual a la Basílica de Montserrat presidida pel Pare Abat. Durant l’acte litúrgic l’Ajuntament va oferir al Monestir una panera de productes locals del municipi i la Congregació de Germanetes el va lliurar un quadre amb l’escut de la congregació. A conseqüència del mal temps, la benedicció del conjunt escultòric es va fer a la mateixa basílica, un acte que va comptar amb l’acompanyament del Cor Etosca i durant el qual les Germanetes van obsequiar el Monestir amb una relíquia de la Santa.

 

_MG_3988

 

Quan va parar de ploure, el grup de peregrins vinguts des d’Aitona van poder també visitar la imatge de la Santa. Aquest conjunt escultòric està format per dues figures de bronze, una de Santa Teresa de Jesús Jornet i una altra d’una anciana, en la qual la Santa acull amb una mà l’anciana i amb l’altra assenyala el cel.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va assegurar que per al poble d’Aitona és un orgull molt gran que la seva Santa tingui un lloc reservat en aquest enclavament de Montserrat, un espai, va dir, que “servirà de peregrinació i veneració per a totes aquelles persones que s’han sentit inspirades o tocades per la Santa, per la seva obra, i per la seva estima i el seu amor amb les persones grans”. L’alcaldessa va tenir paraules d’agraïment per a tots els assistents, en especial pel Pare Abat, a qui va agrair personalment haver facilitat la col·locació d’aquesta escultura i a qui va convidar a visitar el patrimoni religiós del municipi.

 

L’estiu passat, l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes van prendre la iniciativa de fer realitat aquest conjunt. En primer lloc van fer arribar una sol·licitud al Pare Abat i, tot seguit, van demanar la col·laboració dels veïns, els quals, mitjançant els seus donatius, van fer possible el disseny material de l’escultura. L’Ajuntament d’Aitona agraeix, per tant, tots els veïns i veïnes que s’han implicat des del primer dia en aquest projecte i que ens han acompanyat en aquesta jornada tan especial a Montserrat. També fa extensiu el seu agraïment a la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per la seva perseverança i per tota la feina que fa pel poble.

 
Francesc Latorre presenta el seu ‘Cop de teatre!’ a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

El periodista aitonenc, visiblement emocionat, presenta al seu poble natal el seu primer llibre, un llibre que inclou anècdotes i vivències personals i professionals viscudes durant les onze temporades que va cobrir el Mundial de Fórmula 1.

 

WhatsApp_Image_2018-04-05_at_23.36.59


Francesc Latorre ha presentat aquest dijous al vespre, a Aitona, el llibre Cop de teatre! Els secrets d’onze anys explicant la Fórmula 1 a TV3, un llibre que recull anècdotes i vivències de l’autor en els més de 200 Grans Premis que ha cobert com a periodista. Amb aquest Cop de teatre!, Latorre proposa un viatge pel món de la Fórmula 1 “planer i entenedor”, tant per a aficionats a aquest esport com per a persones que no en tenen.

 

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, qui ha agraït al periodista aitonenc que sempre tingui un espai per al seu estimat poble: “Crec que no m’equivoco si dic que en Francesc és un dels aitonencs que des de la seva professió, la de periodista esportiu, i des de la seva posició de personatge públic, ha fet més per donar a conèixer Aitona”. Tanmateix, l’alcaldessa li ha desitjat molts èxits en aquesta “nova aventura” com és la d’escriure un llibre.

 

WhatsApp_Image_2018-04-05_at_21.13.38

 

Aquesta ha estat la tercera presentació del llibre –després de Barcelona i Lleida-, i segons l’autor, “la més emocionant i especial de totes, la de casa”. El llibre està tenint, de moment, una molt bona acollida, i ja va per la seva tercera edició. En l’acte, l’autor ha explicat breument el contingut del llibre i tot seguit ha respost les preguntes del nombrós públic assistent. També ha fet un agraïment especial a l’alcaldessa, l’Ajuntament i l’IEI pel seu suport.

 

Francesc Latorre Camí (Aitona, 1978) és periodista de TV3 des de l’any 2001. Durant onze temporades va cobrir el Mundial de Fórmula 1 i des del 2016 segueix l’actualitat del FC Barcelona.

 
Finalitza el campionat de botifarra de l’Associació de Jubilats PDF Imprimeix Correu electrònic

El torneig ha comptat amb la participació de 10 parelles (20 jugadors) i s’ha disputat durant els darrers vuit dissabtes.

 

IMG_9285low

 

El passat dissabte 24 de març es va disputar la darrera jornada del campionat de botifarra que organitza l'Associació de Jubilats amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Aitona. Fins a 10 parelles (20 jugadors) han participat enguany en el campionat. La classificació final s'ha establert a partir dels resultats de les nou jornades programades (18 partides). Els guanyadors finals són els següents:

 

1r. Mariano i Octavi

 

2n. Ramon i Francisco

 

3r. Joan i Macari

 

Els regidors Imma Benages i Damià Jornet van estar presents en el lliurement de premis i en el posterior refrigeri.

 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 11 de 283
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.