L’Ajuntament restaurarà al gener una part dels nínxols i dels accessos del cementiri PDF Imprimeix Correu electrònic

Una subvenció de la Diputació de Lleida permetrà a l’Ajuntament fer front al cost econòmic dels treballs de restauració, amb un cost total de 60.000 euros, i evitarà l’enderroc dels més de dos-cents nínxols que es troben en pitjor estat de conservació.

 

IMG_3586


A principis de gener començaran els treballs de renovació dels més de 200 nínxols del cementiri que es troben en mal estat de conservació. Tal com havia anunciat l’any 2015, l’Ajuntament tirarà endavant el projecte de millora d’aquesta part del recinte que més ha patit el desgast del pas del temps. No obstant això, finalment no caldrà enderrocar els nínxols actuals, ja que, gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida, els problemes podran ser solucionats amb treballs de rehabilitació.

 

El cost total de les obres és de 60.000 euros, import que assumeixen la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Aitona. “L’equip de govern hem decidit finalment no enderrocar perquè considerem que és millor rehabilitar la part més antiga del cementiri”, explica l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

 

Les obres que arrencaran al gener es concreten en quatre actuacions complementàries:

  • Substitució d’una part de la coberta

En la zona més deteriorada, es procedirà a treure les teules, la solera i les bigues de fusta existents i es construirà una nova coberta amb parets de maó perforat i solera d’encadellat ceràmic. Les teules que es puguin recuperar es tornaran a col·locar.

  • Substitució dels revestiments de les parets dels nínxols més deteriorats

Es repicarà el revestiment existent i es sanejaran les parets més perjudicades. Un cop rehabilitades, es tornarà a aplicar un arrebossat de morter i es pintarà.

  • Reparació del paviment de formigó dels passadissos i de l’accés principal

En les zones on el paviment es troba més deteriorat o enfonsat es realitzarà una solera de formigó per sobre del paviment actual.

  • Adequació de les zones enjardinades

S’enjardinarà el talús de la zona d'aparcament i de la zona lateral esquerra amb baladres i xiprers. S’instal·larà també un sistema de reg pel seu corresponent manteniment. Pel que fa al talús, es rebaixarà lleugerament per disminuir-ne el pendent.

 

L’Ajuntament comunica també que ampliarà les places de panteons si hi ha prou demanda. Si finalment es produeix algun tipus d’ampliació, les famílies podran adquirir blocs de 3 nínxols.

 

WhatsApp_Image_2017-10-30_at_18.49.25

 

Servei gratuït de neteja de nínxols durant els dies previs a Tots Sants


L’Ajuntament informa que, tal com s'ha anat fent al llarg dels darrers anys amb motiu de la Festa de Tots Sants, els dies 30 i 31 (dilluns i dimarts) el cementiri comptarà amb un operari de la Brigada Municipal a disposició dels veïns i veïnes que necessitin ajuda en les tasques de neteja de nínxols. El servei estarà disponible de 10 del matí a 6 de la tarda.

 
Tot a punt per a l’inici del cicle de xerrades sobre l’educació dels fills ‘Créixer en família’ PDF Imprimeix Correu electrònic

Les sis sessions, que s’estendran durant els mesos de novembre i desembre, abordaran de forma pràctica i pedagògica aspectes tan importants en l’art d’educar com l’afecte, l’autonomia, l’autoritat, la resolució de conflictes o les responsabilitats en l’àmbit domèstic.

 

creixer_en_familia


L’Ajuntament d’Aitona, amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Francesc Feliu, organitza durant els mesos de novembre i desembre el cicle de xerrades Créixer en família, xerrades en les quals els pares i mares reflexionaran i intercanviaran vivències sobre l’educació dels seus fills i filles, guiats per un professional expert que els orientarà, els reforçarà i els donarà eines per a l’educació positiva. Aquest cicle, subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, consta de sis sessions de dues hores que tindran lloc els dies 8, 15, 23 i 29 de novembre, i 13 i 20 de desembre. Totes les xerrades es faran a les 15.15 hores, a la sala d’actes de l’escola Francesc Feliu.

 

El cicle de xerrades ‘Créixer en família’ està dirigit a pares i mares amb fills i filles d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys. En les sessions s’hi tractaran qüestions com ara l’afecte, l’autonomia, l’autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn o el paper educatiu de l’escola.

 

Aquest programa no té cap cost econòmic per a les famílies, i per participar-hi és necessari apuntar-s’hi a l’Ajuntament o posar-se en contacte amb qualsevol membre de l’AMPA de l’escola Francesc Feliu.

 

 
L'Ajuntament signa un acord amb Segrià TV perquè doni la màxima cobertura informativa al municipi PDF Imprimeix Correu electrònic

Els aitonencs i aitonenques disposaran d’un nou canal per estar al dia de l’actualitat informativa del poble.

 

20171027090524891_0001


L’Ajuntament d'Aitona ha arribat a un acord amb Segrià TV perquè aquest mitjà de comunicació ofereixi la màxima difusió i cobertura a les novetats del poble d'Aitona a través del seu web i la seva aplicació mòbil gratuïta. D'aquesta manera, es podran consultar notícies, programes especials, reportatges, entrevistes, bàners publicitaris i vídeos entorn l'actualitat informativa del nostre poble.

 

Segrià TV també habilitarà una secció amb una àmplia i completa guia comercial on es detallaran tots els establiments i serveis que s'ofereixen a Aitona. Així doncs, aquest nou espai permetrà promocionar, reforçar i donar un impuls a l'activitat productiva i comercial del poble.

 

Amb aquest nou conveni, el consistori té la voluntat de seguir contribuint al desenvolupament socioeconòmic d'Aitona i del conjunt del territori, fent així un salt qualitatiu important en matèria comunicativa en l'àmbit digital i audiovisual.

 

Per tot plegat, l'Ajuntament anima els aitonencs i aitonenques a descarregar-se l'aplicació de Segrià TV perquè puguin tenir al seu abast, de forma àgil, intuïtiva i còmoda, tota mena d'informació relativa als esdeveniments més importants de la vila.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 262
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.