Conclou el curs d’atenció sociosanitària PDF Imprimeix Correu electrònic

Un cop finalitzada la part teòrica de la formació, els 15 alumnes del curs hauran de realitzar ara 80 hores de pràctiques professionals per obtenir la titulació que els capacitarà per treballar en institucions socials i atendre persones dependents.

 

Curs_atenci_sociosanitaria


L’impuls de projectes i activitats encaminades a millorar les competències de les persones en recerca activa de feina i dotar als veïns i veïnes d’Aitona de les eines i els recursos que els ajudin a entrar al mercat laboral són prioritats per a l’equip de govern. Fruit d’aquesta voluntat, l’Ajuntament ha organitzat aquest any 2016 un curs d’atenció sociosanitària dirigit a aquelles persones que volen treballar en institucions socials.

 

El taller va arrencar el passat 15 de febrer i aquest dijous 1 de desembre se'n va donar per finalitzada la part teòrica. Ara, durant aquest mes de desembre, el curs encara la seva recta final amb la part pràctica. En aquest sentit, els alumnes hauran de dur a terme al llarg de les properes setmanes un total de 80 hores de pràctiques professionals en institucions socials del territori. Un cop fetes, es donarà per finalitzat el curs i els alumnes obtindran el certificat professional que els capacitarà per treballar en institucions socials i per atendre persones dependents, una titulació que, a partir de l’any 2017, és imprescindible per poder exercir en aquest tipus d’institucions.

 

Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, va assistir personalment a la darrera sessió del curs per tal de felicitar els alumnes per l'esforç realitzat fins al moment i encoratjar-los a continuar treballant amb intensitat per aconseguir el seu objectiu final.

 

El curs organitzat per l’Ajuntament té una durada de 450 hores dividides en diferents mòduls teòrics i pràctics: 100 hores de suport en l’organització d’intervencions en l’àmbit institucional; 70 en la intervenció en l’atenció higiènico-alimentaria en institucions; 70 hores en intervenció en l’atenció sociosanitària en institucions; 130 hores de suport psicosocial, atenció relacional i comunicativa en institucions; i 80 hores de pràctiques en institucions socials.

 
Aitona aposta per l’envelliment actiu PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ofereix als veïns i veïnes de més de 60 anys sessions gratuïtes d’exercici físic moderat amb un entrenador personal.

 

Entrenador_personal_Gent_Gran


L’equip de govern manté la seva ferma aposta per l’impuls de l’activitat física en la tercera edat com a fórmula efectiva per garantir un millor estat de salut de les persones grans i un envelliment actiu. És per això que, un curs més, l’Ajuntament d’Aitona organitza sessions d’exercici moderat amb un entrenador personal.

 

L’activitat s’imparteix a la vila des de l’any 2013 i és totalment gratuïta per als usuaris. A més, està subvencionada per la Diputació de Lleida, a qui l’Ajuntament agraeix la seva col·laboració, suport i confiança en aquest projecte.

 

Les sessions estan dirigides als aitonencs i aitonenques majors de 60 anys i es duen a terme els dilluns i dimecres –de 16:15 h. a 17:15 h.- al Pavelló poliesportiu o al parc lúdic i de salut habilitat a la zona esportiva. A les trobades hi prenen part grups d’entre 15 i 20 persones que participen d’una hora d’activitat física moderada dirigida per un entrenador personal que aconsella en la pràctica de les activitats físiques, assessora i indica a cada persona l’activitat més adequada i en fa un seguiment personalitzat. Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, assegura que “el nostre objectiu és crear un espai de cohesió social, incrementar les relacions interpersonals i de grup, i que la gent gran gaudeixi d’una manera lúdica i a la vegada saludable. L’envelliment no té perquè ser un obstacle i fer exercici físic de manera habitual és vital per gaudir d’una bona qualitat de vida”. En aquest sentit, Benages, va adreçar unes paraules d’ànim als participants de l’activitat per seguir apostant per aquest projecte i va fer una crida als veïns i veïnes d’Aitona a prendre-hi part.

 

L’entrenador personal per a la gent gran s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats formatives, culturals i esportives per a totes les edats que l’Ajuntament d’Aitona posa a disposició dels aitonencs aquest curs 2016/17 amb l’objectiu de contribuir a fer del municipi una vila més dinàmica, activa i cohesionada socialment. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament o trucar al telèfon 973 79 40 10.

 
Els aitonencs s’impliquen en la salut ciutadana PDF Imprimeix Correu electrònic

Un total de 25 persones han cursat aquest mes de novembre el taller de primers auxilis impulsat per l’Ajuntament. El consistori, en paral·lel, ja treballa en l’organització d’un curs de maneig de desfibril·ladors.

 

2016-11-25_20.13.44


L’Ajuntament d’Aitona, amb l’objectiu de seguir aportant eines i mecanismes als veïns i veïnes i al teixit associatiu municipal, ha organitzat aquest mes de novembre un curs intensiu de primers auxilis. La formació s’ha dividit en tres sessions (dies 4, 18 i 25 de novembre) i hi han pres part un total de 25 persones.

 

A través del taller de primers auxilis, els aitonencs han adquirit els coneixements més elementals per poder oferir una ajuda eficaç a les persones que es troben en situació d’emergència, ja sigui per accident o malaltia. A més, han après a prevenir accidents aplicant els procediments i tècniques més adequades en l’autoprotecció i suport als primers auxilis, a identificar i resoldre situacions d’urgència vital, i a afrontar els primers minuts decisius amb la màxima seguretat. A la finalització del curs, els alumnes han rebut un títol acreditant la realització del mateix.

 

Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, assegura que “és molt positiu que els nostres veïns i veïnes i entitats s’impliquin tan activament en activitats formatives com aquestes que són tan vitals per a la comunitat”. En aquest sentit, Benages, que va adreçar unes paraules d’agraïment als alumnes durant la darrera sessió del taller, va avançar que l’Ajuntament ja treballa en el disseny d’un futur taller per al maneig de desfibril·ladors.

 

El taller de primers auxilis s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats formatives, culturals i esportives per a totes les edats que l’Ajuntament d’Aitona posa a disposició dels aitonencs aquest curs 2016/17 amb l’objectiu de contribuir a fer del municipi una vila més dinàmica, activa i cohesionada socialment. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament o trucar al telèfon 973 79 40 10.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 218
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.