El cònsol general del Japó visitarà els camps de presseguers aitonencs PDF Imprimeix Correu electrònic

La visita tindrà lloc el dimarts 13 de març i començarà amb la recepció oficial, a les 11 hores, a l’Ajuntament d’Aitona.

 

FOTO_1


Aitona rebrà el pròxim dimarts 13 de març la visita del cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, en el marc dels actes de commemoració del 150è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya. Aquesta visita servirà per reforçar els vincles amb el Japó, país amb el qual ja s’han dut a terme iniciatives conjuntes en els darrers anys. Els pobles del Japó i Aitona estan units per la gastronomia i especialment pel préssec, una fruita que al Japó és molt valorada i que apareix en històries populars com el Momotaro.

 

La visita oficial començarà a les 11 hores a l’Ajuntament d’Aitona, amb l’arribada i recepció per part de les autoritats locals. En aquest acte també es convidarà al cònsol a signar el llibre d’honor de l’Ajuntament. Tot seguit, la comitiva es desplaçarà fins a la capella de Sant Gaietà, on es farà una breu visita a l’exposició fotogràfica ‘La primavera del Japó a Aitona’. També es realitzarà una degustació de productes locals i es presentarà el segon volum de Gastrofruiturisme sobre La cuina del paraguaio. Finalment, a les 12.45 hores, està prevista la visita als camps d’arbres fruiters, on les autoritats podran gaudir d’una vista panoràmica dels camps de presseguers en flor.

 
Comencen les obres de restauració del cementiri municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

Les obres de rehabilitació de la part més deteriorada del recinte no requeriran cap tipus d’enderroc, com sí que estava previst en el projecte inicial.

 

Obres_cementiri


Aquest passat mes de febrer s’han iniciat les obres de restauració de la part més deteriorada del cementiri municipal. L’obra consistirà, principalment, a rehabilitar aquesta part del recinte que ha patit més el desgast del temps i no requerirà enderrocar els més de 200 nínxols que sí que estaven previstos en el projecte inicial. “Creiem que la millor actuació que podíem fer per dignificar aquesta part del cementiri era precisament restaurar-la i no pas enderrocar-la”, assenyala l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

 

Les obres inclouen les següents quatre actuacions:

 

  • Substitució d’una part de la coberta: En la zona més deteriorada, es procedirà a treure les teules, la solera i les bigues de fusta existents i es construirà una nova coberta amb parets de maó perforat i solera d’encadellat ceràmic. Les teules que es puguin recuperar es tornaran a col·locar.
  • Substitució dels revestiments de les parets de dels nínxols més deteriorats: Es repicarà el revestiment existent i es sanejaran les parets més perjudicades. Un cop rehabilitades, es tornarà a aplicar un arrebossat de morter i es pintarà.
  • Reparació del paviment de formigó dels passadissos i de l’accés principal: En les zones on el paviment es troba més deteriorat o enfonsat es realitzarà una solera de formigó per sobre del paviment actual.
  • Adequació de les zones enjardinades: S’enjardinarà el talús de la zona d'aparcament i de la zona lateral esquerra amb baladres i xiprers. S’instal·larà també un sistema de reg pel seu corresponent manteniment. Pel que fa al talús, es rebaixarà lleugerament per disminuir-ne el pendent.
 
Participa en la V Caminada Popular d'Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament impulsa una nova sortida pels camps de presseguers aitonencs el pròxim diumenge 18 de març.

 

VIICaminadaPopularAitona_03-001


Amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn paisatgístic del poble i fomentar la pràctica de l'esport, l'Ajuntament d'Aitona organitza la VII Caminada Popular, una activitat en benefici del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran. El preu de les inscripcions és de 6 euros si es fan amb antelació abans del 15 de març i de 8 euros en cas que es realitzin el mateix dia de la caminada.

 

La sortida tindrà lloc a les 8.30 hores des del Pavelló Poliesportiu i hi haurà tres itineraris degudament senyalitzats i que comptaran amb diversos punts d'avituallament. Els tres itineraris són de dificultat mitjana i combinen espais forestals i camins rurals. Pel que fa a la distància, la ­ruta curta serà de 9,5 km, la ruta mitjana de 13 km, i la ruta llarga, de 17. Per a més detalls sobre els recorreguts, podeu descarregar el díptic informatiu.

 

Les inscripcions es poden realitzar a l'Ajuntament de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores. Aquelles persones interessades a participar han d'omplir la butlleta que s’adjunta en el díptic i efectuar el pagament en efectiu. El consistori informa també que aquest tràmit es pot fer en línia, a través del web www.aitona.cat, fent el pagament amb targeta de crèdit. El període d'inscripcions, a més, romandrà obert el mateix dia de la caminada, al punt de lliurament d'acreditacions, entre les 8 i les 8.25 hores. Per a més informació, podeu consultar el web de l'Ajuntament o bé trucar al telèfon 97 379 40 10, en horari de 8 a 15 hores.

 

L'Ajuntament d'Aitona fa una crida a tots els veïns i veïnes del municipi a compartir aquesta jornada de lleure, esport i salut, tot gaudint del magnífic espectacle que ens regalen cada any durant el mes de març els camps d’arbres fruiters de la nostra terra. A més, com ja és habitual, els beneficis aniran destinats a l’ONG Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 278
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.