L’Ajuntament convoca una concentració en suport a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils PDF Imprimeix Correu electrònic

L’acte tindrà lloc avui divendres a les 12 del migdia davant del consistori i hi són cridats a participar tots els veïns i veïnes i entitats del municipi.

 

20882081_1621901841215856_8633549537906893328_n

 

L’Ajuntament convoca tots els veïns i veïnes i entitats del municipi a participar avui divendres 18 d’agost a les 12 del migdia d’una concentració a les portes del consistori en suport a les víctimes –i les seves famílies- dels atemptats terroristes ocorreguts al llarg de les darreres hores a Barcelona i Cambrils. Amb aquest acte, a més, es vol mostrar el rebuig enèrgic de la població i de les institucions a qualsevol acte de violència que atempti contra les llibertats i la democràcia.


Des d’avui divendres i durant tres dies, les banderes del balcó de l’Ajuntament, a més, onejaran a mitja asta en senyal de condol.

 
Aitona reduirà l’IBI de les finques rústiques PDF Imprimeix Correu electrònic

El Consell d’alcaldes del Segrià ha aprovat un manifest de suport als pagesos i Aitona ha demanat a la resta de municipis que se sumin a la proposta de reducció de l’impost.

 

9f9a4ba0-fa24-4fa1-af93-7ab8a94d5e39


El Consell d’alcaldes del Segrià ha aprovat un manifest en favor de la pagesia, motivat per la crisi de preus que pateix el sector de la fruita dolça durant la campanya d’enguany. En el manifest, els municipis de la comarca demanen que el Ministeri d’Agricultura i la Conselleria d’Agricultura instin la Comissió Europea a adoptar una sèrie de mesures de suport als pagesos, ja que a nivell municipal els Ajuntaments no tenen competències en aquest àmbit.

 

Entre aquestes mesures, hi ha la reducció de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de les finques rústiques, una proposta que Aitona té previst aplicar i que ja ha demanat a la resta d’alcaldes del Consell que s’hi afegeixin. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha explicat que “el 86,4% de les superfícies en producció de préssecs i nectarines de Catalunya es concentren a les comarques de Lleida, de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i el Segrià”. De fet, Catalunya és la comunitat autònoma amb més superfície de producció d’aquesta fruita (28,2%) d’Espanya.

 

Pujol ha afegit que “malgrat les mesures excepcional establertes per la Comissió Europea per fer front a la situació generada pel vet rus, l’evolució dels preus de la campanya 2017, comparada amb la mitjana de 2012 a 2016, mostra clarament que cal adoptar mesures per evitar la greu pertorbació del mercat en préssecs i nectarines”.

 

Les propostes del manifest

 

Entre les mesures aprovades hi ha la retirada immediata l’estoc existent als magatzems de fruita per alleujar l’excés d’oferta; estudiar la possibilitat d’implementar la retirada de la fruita d’os en verd; crear quotes de plantació que tinguin una limitació establerta amb els productors qualificats d’Agricultor a Títol Principal (ATP) o Agricultor Professional (AP); delimitar la massificació de grans explotacions per regularitzar el sector; i donar ajudes només als productors ATP i AP o empreses creades i gestionades per productors amb la mateixa qualificació.

 

També es proposa establir les mesures necessàries per mantenir la continuïtat de l’agricultor actiu, de les empreses familiars agràries i de les SL; reduir l’índex de rendiment net dels fruiters no cítrics a la declaració de la renda; rebaixar l’impost de societats al 15% per empreses de fruita dolça; accelerar els retorns de l’IVA i procurar que les subvencions vagin més en pro de la comercialització, innovació, transport, conservació i un repartiment més equitatiu del valor afegit; així com bonificar el règim d’autònoms de l’agricultor actiu.

 

Els alcaldes del Segrià també volen instar a la Conselleria a evitar que es vengui fruita dolça per sota de preu de cost; a aplicar i complir la Llei de cobrament de la cadena agroalimentària i la Llei de morositat, i a revisar els préstecs ja existents i aportar algun tipus de moratòria.

 

Finalment, el manifest proposa promocionar el consum intern a l’Estat i tornar a incorporar ajuts a la jubilació anticipada.

 
Vine a les properes rutes de l’Aitona en Fruita! PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Les rutes guiades pels camps i centrals de fruita d’Aitona continuen fins al mes de setembre. Pots fer la teva reserva aquí.

 

Anunci_Fruiturisme_Juliol_Twitter


Aitona està en plena temporada de collita de préssecs i aquesta és una ocasió única per conèixer de prop com és el procés de recol·lecta de la fruita. Per aquest motiu i en el marc de la campanya de promoció turística ‘Aitona en Fruita’, Fruiturisme ofereix la possibilitat de realitzar rutes guiades pels mateixos pagesos als camps i una visita a una central de fruita. Durant l’activitat, els visitants comptaran amb un guia local que els acompanyarà al camp per veure i conèixer com un pagès realitza la collita de la fruita. En aquest mateix lloc, els visitants podran aprendre a recol·lectar i degustar la fruita acabada de collir.


Les properes dates per realitzar visites concertades seran el dissabte 19 d’agost i el dijous 7 de setembre. Aquest darrer dia de la campanya es destinarà al públic familiar com a cloenda de les vacances abans de la tornada a l’escola.

 

Les persones que ja s’hagin inscrit a les rutes o tinguin pensat fer-ho, han de saber que el punt de trobada per als visitants és la plaça del Poliesportiu d’Aitona. Un cop dins el pavelló, cal entrar a la primera sala de les instal·lacions per confirmar l’arribada. Per a qualsevol dubte, poden contactar amb el personal de Fruiturisme identificat amb el logotip.

 

Les visites tenen un cost de 5 euros per persona, comencen a 9.30 h i finalitzen cap al migdia, depenent del ritme de cada grup. En el cas que els visitants estiguin interessats a comprar fruita dels camps que visitaran, seria convenient que ho fessin saber prèviament a l’organització per tal de tenir-la preparada. Les centrals de fruita poden preparar caixes de 5 quilos, amb un cost aproximat d’un euro per cada quilo.

 

Per realitzar la reserva cal accedir al formulari web.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 249
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.