L’Ajuntament signa un acord amb la Fundació FCBarcelona per desenvolupar el projecte ‘FutbolNet’ PDF Imprimeix Correu electrònic

El programa s’iniciarà el 3 de maig i va dirigit a infants i joves entre els 10 i els 16 anys. Les places són limitades i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a les oficines municipals.

 

FutbolNet_2


La sala de plens de l’Ajuntament va acollir dimecres 26 d’abril la presentació pública del projecte ‘FutbolNet’, un programa impulsat per la Fundació del Futbol Club Barcelona que utilitza el futbol com a eina per fomentar valors i que té com a objectiu donar suport a infants i joves, tot fomentant la seva integració i cohesió social i creant condicions favorables per la prevenció de la violència. Aitona és un dels tres municipis de la demarcació de Lleida que han estat escollits per dur a terme aquesta iniciativa pionera, que també compta amb el suport directe de la Diputació.

 

‘FutbolNet’ es desplegarà a Aitona des del proper 3 de maig fins a finals d’aquest any. El programa, subvencionat íntegrament per la Fundació FC Barcelona, es durà a terme els dilluns i dimecres, de les 17:30 h. a les 19:30 h., al Camp de Futbol Municipal. El projecte va dirigit a infants i joves entre els 10 i els 16 anys (5è i 6è de Primària i 1r, 2n 3r i 4t d'E.S.O), les places són limitades i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a les oficines municipals.

 

Imma Benages, regidora d’Esports i Joventut, assegura que “per Aitona és un orgull i una oportunitat única el poder anar de la mà d’una institució centenària, de prestigi i referent a Catalunya i arreu del món en el foment i en la transmissió dels valors a través de l’esport com és el Futbol Club Barcelona. Estem molt satisfets del suport rebut per la Diputació i d’haver estat escollits per aplicar durant un any aquest programa que ens ajudarà en una tasca tan vital com és educar els nostres infants i joves”.

 

En aquesta línia, Benages apunta que “l’esport, en general, i el futbol, en concret, són un mitjà de transmissió de valors amb un potencial com pocs. A Aitona comptem amb un teixit esportiu que treballa diàriament en la formació d’esportistes i persones, en el foment dels valors vinculats a l’esport i en la promoció del municipi arreu del territori. I aquest projecte suposarà un impuls molt important en aquesta tasca tan necessària”.

 

‘FutbolNet’ oferirà als participants jocs i partits de futbol mixtes coordinats per dos monitors amb formació especialitzada. L’objectiu del projecte és millorar les habilitats dels infants per a la resolució de conflictes, millorar el comportament respectuós dels participants vers els altres i el seu entorn, millorar en el rendiment escolar dels joves i transferir coneixement en metodologies educatives i currículum als centres educatius del poble.

 
Aitona commemora la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat PDF Imprimeix Correu electrònic

Les Germanetes dels Ancians Desemparats reten un sentit homenatge a la patrona de Catalunya en el dia del seu sant.

 

67c29d2c-7180-454c-8162-be3182e4807a


La capella de la residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats ha acollit avui dijous 27 d’abril al matí, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, un acte de commemoració en homenatge a la patrona i símbol de Catalunya.

 

L’acte solemne ha estat presidit per la Mare Superiora i les germanes de la Congregació, i també hi han pres part veïns i veïnes de la vila, les pubilles i hereus infantils, alumnes de l’Escola Francesc Feliu i regidors i regidores en representació de l’Ajuntament d’Aitona.

 

6e1eba61-f53e-4fe7-a216-53cac66ae222

 

La regidora Imma Benages ha aprofitat els parlaments per dedicar unes paraules d’agraïment a les Germanetes dels Ancians Desemparats i ha assegurat que “estic convençuda que la nostra Mare de Déu de Montserrat, avui més que mai, se sent plenament orgullosa i ufana de veure la fe, la tendresa, la fortalesa i la capacitat d'estimar que demostreu dia a dia totes les dones que formeu part i que han passat per aquesta admirable Congregació”.

 

093e5970-dd55-4cdc-9468-de2bf9552843

 

En aquesta línia, Benages afirma que “les germanetes sou un actiu essencial del nostre poble i veritables testimonis diaris d'amor, dedicació, solidaritat i compromís. Sou una petita llum en la foscor. Tal com ho era i ho segueix sent encara a dia d’avui, per a moltes persones, la Mare de Déu de Montserrat”.

 
L'Ajuntament d'Aitona posa en marxa un pla de millores dels camins municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Amb una inversió estimada de 150.000 euros, aquesta actuació permetrà dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població. Podeu descarregar el díptic informatiu en aquest enllaç.

 

Captura_de_pantalla_2017-04-26_a_las_10.07.34


L'Ajuntament d'Aitona ha endegat un pla per a la millora i posada a punt de la xarxa de camins municipals. D'aquesta manera, en els propers mesos es duran a terme diversos treballs d'arranjament i adequació de diversos camins del poble que suposaran un salt qualitatiu important quant a mobilitat i cohesió territorial. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, destaca que "el pla de millores dels camins municipals representa l’aposta més gran pel manteniment i la millora de camins que es duu a terme a Aitona en molts anys i, en aquest sentit, vol ser un dels projectes estratègics d'aquest 2017".

 

Quant a la inversió estimada prevista inicialment, de 150.000 euros, Pujol assegura que "aquesta partida tan important no hauria estat possible sense la reducció de l’endeutament assolida al llarg dels darrers anys".

 

Al marge de realitzar tasques de manteniment, el pla de millores inclou la construcció de noves cunetes -malmeses pel pas del temps- i la neteja de les existents. Amb aquesta actuació de cura i millora dels camins municipals, l'Ajuntament d'Aitona posa novament de manifest el seu compromís amb el desenvolupament i potenciació de l'agricultura i l'activitat rural, un dels principals motors econòmics del poble. L'objectiu, doncs, no és només donar un aspecte més cuidat al poble, sinó també oferir les millors infraestructures i connexions als agricultors i professionals que treballen al camp aitonenc, així com als veïns i veïnes que hi resideixen.

 

A més, l'Ajuntament ha editat un díptic informatiu detallant aquest pla de millores dels camins municipals i demanant la col·laboració i comprensió dels veïns per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar. El consistori també ha difós un seguit de recomanacions per a garantir un bon manteniment i conservació dels camins municipals. Per a més informació, podeu descarregar el document clicant aquest enllaç.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 236
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.