L’Ajuntament contracta una persona en pràctiques en el marc del Programa de Garantia Juvenil PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquestes pràctiques formatives estan subvencionades per la Generalitat i són per un període de 6 mesos.


L’Ajuntament d’Aitona ha contractat una persona beneficiària del Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya. Aquesta programa és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil i els menors de 30 anys que s’hi inscriuen reben en un termini màxim de 4 mesos una oferta de feina per realitzar unes pràctiques formatives en el seu àmbit de treball.

 

CATEL_CONTRATACIO-2-001

 
Fruiturisme inicia la preparació dels seus agents turístics per a la campanya de la flor de 2018 PDF Imprimeix Correu electrònic

Els pagesos i les guies locals d’Aitona es preparen per rebre als turistes el pròxim mes de març.

 

Fruiturisme_PRACTIQUESguies17_1018


L’Ajuntament d’Aitona, amb l’organització de la Fundació Paco Puerto, ha impartit durant tot el mes de novembre el curs sectorial Eines pel Guia turístic. La formació està dirigida a totes aquelles persones interessades a exercir de guies turístics de Fruiturisme. Entre pagesos i guies locals hi han assistit un total de 20 aitonencs i aitonenques, destacant com a novetat la incorporació de sis persones que han conegut la filosofia i el tarannà del projecte Fruiturisme per primera vegada.

 

El curs, de 30 hores de durada, s’ha desenvolupat entre classes teòriques i pràctiques que s’han realitzat tant als camps de presseguers com als espais patrimonials del municipi d’Aitona. Bea Obis, llicenciada en Turisme, Màster en Màrqueting d'Atenció al Client en l'Àmbit Turístic i Màster en Direcció Hotelera, ha estat la professora que ha impartit les classes amb un estil molt dinàmic.

 

Gràcies a aquesta formació, l’alumnat adquireix eines i estratègies per fer de guies turístics, practicant habilitats comunicatives, llenguatge no verbal, capacitats d’empatia vers els turistes i preparació de discursos, entre d’altres.

 

Aquest curs és una de les primeres accions que es realitzen des de Fruiturisme per preparar la pròxima temporada de visites als camps de flors dels presseguers, que s’inicia el mes de març. “Aquestes formacions prèvies són imprescindibles perquè els permeten adquirir les habilitats i les eines necessàries per fer de guies turístics”, explica l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. Segons l’alcaldessa, el fet que tots els guies que han realitzat el curs siguin aitonencs i aitonenques “reforça la idea que Fruiturisme és un projecte plenament arrelat entre els veïns i veïnes del municipi i que compta amb la implicació i el suport de la gent d’Aitona”.

 
El Ministeri inicia el procés de regularització cadastral a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament informa que durant les pròximes setmanes es podran veure tècnics de l’empresa col·laboradora de la Direcció General del Cadastre fotografiant habitatges i construccions en finques rústiques.

 

Aitona_escut


Malgrat el posicionament contrari de l’Ajuntament d’Aitona, la Direcció General del Cadastre ha iniciat el procediment de regularització cadastral per incorporar al Cadastre aquells béns immobles –urbans i rústics amb construcció- fins ara omesos o inscrits de forma incorrecta. L’Ajuntament informa els veïns i veïnes que, per aquest motiu, durant les pròximes setmanes es podran veure pels carrers del municipi tècnics de l'empresa col·laboradora de la Direcció General del Cadastre fotografiant habitatges i construccions en finques rústiques.

 

Cal indicar que aquesta regularització no afecta els immobles que tributen correctament, sinó tan sols aquells que hagin incomplert l’obligació de declarar, ja sigui per obres noves, ampliacions, reformes integrals, rehabilitacions, canvis d’ús, construcció de piscines, i que en qualsevol cas no tributen conforme a la seva realitat física.

 

L’Ajuntament s’ha posicionat reiterades vegades en contra d’aquest procediment, que considera onerós i inadequat, i en el seu moment fins i tot es va negar a signar el document de conformitat sol·licitat per la Gerència Territorial del Cadastre de Lleida per a iniciar el procediment. Per tal de compensar el perjudici que pugui ocasionar aquesta regularització, l’Ajuntament ha pres la decisió de rebaixar l’IBI de les finques rústiques de 0,70 a 0,60.

 

Per a qualsevol altre aclariment sobre aquest procediment de regularització cadastral, podeu trucar al telèfon del Cadastre (902.37.36.35) o bé podeu dirigir-vos a l’Ajuntament.ç

 

Llegeix la carta sencera que ha fet arribar l'Ajuntament als veïns i veïnes d'Aitona.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 265
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.