Comencen les activitats culturals i esportives d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Encara hi ha places disponibles en la majoria d’activitats que s’han iniciat aquest octubre.


TALLERMEMORIA_inicicursdilluns18_0829_MIRADALOCAL

 

Durant aquesta setmana han començat les activitats culturals i esportives del curs 2017-2018 que organitza l’Ajuntament d’Aitona. El programa d’activitats compta amb propostes per a totes les edats, des de cursos d’informàtica i d’ensenyament musical, fins a classes de tenis, anglès o sessions dirigides per un entrenador personal, entre d’altres.

 

En la majoria d’activitats encara hi ha places disponibles. És el cas, per exemple, de les classes de tenis, una proposta esportiva molt completa que ha tingut una gran acollida en els darrers anys. Les classes es fan els dilluns i dimecres al Pavelló Poliesportiu, de 20 a 21 hores pels joves i de 21 a 22 hores pels adults.

 

Aquests són els horaris de les activitats que han començat aquesta setmana:


Taller de memòria amb diferents horaris (Llar de jubilats)

Dilluns 9 a 10.30h

Dijous 15 a 16.30h

Dijous 16.30 a 18h

 

Entrenador personal (Pavelló Poliesportiu i Zona Esportiva)

Dilluns i dimecres de 16.15 a 17.15h

 

Curs de manipulador de fitosanitaris - Nivell qualificat (antigues escoles)

Dilluns, dimarts i dijous de 19 a 22h

Fins al 28 de novembre

 

Curs d’anglès nivell inicial (Biblioteca)

Dilluns de 19.30 a 21.30h

 

Tenis (Pavelló Poliesportiu)

Joves: Dilluns i dimecres de 20 a 21h

Adults: Dilluns i dimecres de 21 a 22h

 
Conclouen les obres de millora del sistema de captació i tractament d’aigües potables d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Una de les actuacions més destacades és la millora del sistema de connexions d’entrada i sortida del pantà a la potabilitzadora, que garanteix una millor seguretat. Els treballs han estat finançats parcialment per la Diputació de Lleida.

 

263bc857-2487-45a3-a13b-67c89982e2ab

 

Aquests darrers dies han quedat enllestides les obres de millora en el sistema de captació i tractament d’aigües potables de l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigües Potables) municipal d’Aitona. Els treballs, subvencionats per la Diputació de Lleida amb una inversió de 28.000 euros, han consistit, fonamentalment, en dues actuacions principals. D’una banda, s’ha dut a terme la instal·lació d’un sistema de flotador que capta l’aigua de forma automàtica pocs centímetres per sota de la capa superficial. Aquest nou sistema evita que s’arrosseguin impureses flotants i repercuteix en una millor qualitat de l’aigua. D’altra banda, s’ha fet un arranjament integral del sistema de connexions en l’entrada i sortida del pantà a la potabilitzadora i la seva vàlvula de pas, substituint també els cargols i aixetes afectats per l’oxidació i la corrosió per uns altres d’acer inoxidable. Aquesta segona actuació té una gran importància a efectes de seguretat.

 

Les dues actuacions esmentades s’han vist complementades amb altres millores remarcables: s’ha instal·lat una electrovàlvula de purga d’aire del compressor de maniobra que obrirà seqüencialment a cicles temporitzats, buidant així l’aigua acumulada; s’ha homogeneïtzat també el dipòsit de distribució, bomba i canonada per evitar oscil·lacions de clor mitjançant una bomba submergible ubicada en un costat del dipòsit i una canonada d'acer que generarà una mescla de tot el volum; i s’ha instal·lat un Sistema d’Alimentació Ininterrompuda d’Energia Elèctrica (SAI) per tal que el sistema d’alarmes que actualment disposa la planta no s’interrompi en el cas que hi hagi un tall en el subministrament elèctric.

 

“Són totes accions encaminades a posar al dia un sistema de captació i tractament d’aigua que se’ns havia quedat obsolet”, afirma Rosa Pujol. I és que, tal com explica l’alcaldessa d’Aitona, “des de la construcció del pantà, l’any 1970, en època de l’alcalde Pere Palau Ibars, mai s’havia fet una actuació de millora d’aquestes característiques. Només s’havien fet tasques de neteja”. Aquella obra va ser executada aleshores per l’empresa ALNI SL d’Almacelles i va tenir un cost d’1.130.000 pessetes.

 
Aitona reclama la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha acollit aquest migdia una concentració popular i pacífica.

 

c59b8679-fae9-43d8-9c6e-a72a50820377


Prop de 150 persones -entre elles veïns i veïnes d’Aitona, treballadors municipals i representants de l’equip de govern de l’Ajuntament- han participat avui dimarts 17 d’octubre al migdia d’una concentració popular i pacífica davant del consistori en suport al president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats ahir dilluns 16 d’octubre acusats per un presumpte delicte de sedició.

 

La manifestació ha servit per fer públic el recolzament del municipi als dos presidents i per protestar contra la decisió judicial i la seva detenció i empresonament. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha fet lectura durant l’acte d’un manifest impulsat conjuntament per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

Així mateix, el consistori aitonenc convida els veïns i veïnes a seguir participant activament de les diverses manifestacions silencioses i mobilitzacions que es duran a terme arreu del territori al llarg de la jornada.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 257
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.