Aitona ja escalfa motors de cara a la segona edició de la campanya ‘Aitona en fruita’ PDF Imprimeix Correu electrònic

El projecte, que es presentarà públicament el proper dimarts 19 de juny, es durà a terme durant els mesos estivals i posarà novament el focus en la fruita i en la seva recol·lecció.

 

Visita_delegaci_sussa


Divendres 8 de juny, Aitona va rebre la visita d’un grup de tècnics agroalimentaris i pagesos provinents de Suïssa. La comitiva, formada per més d’una trentena de persones, van poder conèixer de la mà d’un pagès local els camps de presseguers, el procediment de recol·lecció i el funcionament de les centrals de fruita.

 

Amb aquesta primera visita, el municipi ja es prepara per donar el tret de sortida aquest mes de juny a la segona edició de la campanya ‘Aitona en fruita, una iniciativa de promoció turística centrada en la fruita i el moment de la seva recollida amb l'objectiu d’agafar el relleu de l’exitós programa ‘Aitona en flor’ i continuar difonent el patrimoni i als valors del municipi i del conjunt de les Terres de Lleida.

 

Dimarts 19 de juny, presentació pública del programa

 

La campanya ‘Aitona en fruita’, organitzada per segon any consecutiu des de l’Ajuntament juntament amb les centrals de fruita, pagesos i els guies locals, es presentarà públicament en roda de premsa el proper dimarts 19 de juny. Aquell dia es donaran a conèixer les activitats i novetats que inclou el programa d’enguany que es desenvoluparà al llarg de tot l’estiu.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “amb la campanya Aitona en fruita volem difondre i reconèixer la tasca ingent i de primer nivell que Fruiturisme i tots els agents implicats duen a terme al llarg de tot l’any per convertir la nostra fruita i els nostres camps en un actiu únic pel municipi i per a les terres de Lleida”.

 
Aitona acollirà un curs de la UdL sobre el patrimoni bèl•lic del Baix Segre PDF Imprimeix Correu electrònic

Els alumnes d’aquest curs arqueològic d’estiu continuaran l’excavació duta a terme al Genó el 2017 i que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. Descarrega’t el programa del curs.

 

curs_estiu_udl_2018-_el_patrimoni_bel.lic_del_baix_segre._el_front_del_segre_abril-desembre_de_1938.pdf_page_1

 

Els serveis d’Arqueologia de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs organitzen aquest proper mes de juliol el curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre’, una formació arqueològica integrada en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida (UdL). El taller es durà a terme en tres setmanes, del 2 al 20 de juliol, i compta amb el suport directe de l’Ajuntament d’Aitona.

 

En aquest sentit, el municipi acollirà la primera setmana de treball d’aquest curs que té el triple objectiu de plantejar-se la recuperació de restes de construccions bèl·liques i de diversos elements patrimonials afectats per les destruccions de la guerra, difondre tots aquests elements patrimonials, commemorar el vuitantè aniversari del front que es va establir seguint la línia del riu Segre l’any 1938.

 

Així, Aitona serà la seu del 2 al 6 de juliol de la primera part del curs. Les accions se centraran al poblat de Genó, on els alumnes continuaran l’excavació duta a terme el 2017 que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. L’estada dels estudiants al municipi, a més, també inclourà visites al patrimoni de la vila.

 

Posteriorment, del 9 al 13 de juliol el curs es traslladarà al municipi de Seròs, on s’excavarà també un niu de metralladora; i la formació finalitzarà del 16 al 20 de juliol a l’ermita de Sant Jaume, a la Granja d’Escarp, on s’excavaran els paviments localitzats en la neteja de l’interior de l’ermita realitzada el 2017.

 

El curs té una durada total de 120 hores lectives i les places són limitades a 15. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament abans del 27 de juny. Per a més informació, podeu trucar als telèfons 973 70 43 61 o 973 26 17 99, o enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

 
L’Ajuntament reformarà íntegrament els camins del Calvari, de Nena i del Barranc PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori destinarà una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquests vials que uneixen el nucli d’Aitona amb la banda nord del terme municipal.

 

Camins_del_Calvari_de_Nena_i_del_Barranc


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

En aquest sentit, el consistori endegarà properament una nova actuació de condicionament de diferents camins del terme municipal que implicaran en aquesta ocasió les costes del Calvari, de Nena i del Barranc.

 

Així, l’Ajuntament destinarà una partida de 60.000€ per fer front a l’arranjament íntegre del paviment i de les cunetes d’aquests tres vials que uneixen el nucli amb la banda nord del terme municipal, que presenten un elevat volum de trànsit, i que actualment pateixen importants deficiències com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge. Per tot plegat, els treballs consistiran en l’habilitació d’un nou paviment asfàltic amb reg d'imprimació termoadherent i en la neteja i restauració de les cunetes.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que “aquesta actuació era una de les principals demandes en matèria de millora dels nostres camins, i un cop acabada ens permetrà garantir la seguretat i la comoditat de tots aquells vehicles que facin ús dels vials”. Pujol, a més, emmarca aquests treballs en la voluntat de l’equip de govern de “donar continuïtat a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de mobilitat, seguretat i cohesió territorial”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 286
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.